top of page

Natural curiosities
MALERIUTSTILLING 09. - 22.DESEMBER 2022​

Maria Riddervold
Med vannfarger og blekk skaper Maria kunst med et abstrakt formspråk som hinter til noe gjenkjennelig og levende. Resultatet er sanselige og poetiske uttrykk med referanser til naturen.Maria bruker varierte medier på papir, blant annet farget blekk, akvarell og kull. Hun arbeider intuitivt med utgangspunkt i håndskisser. Ideene får retning og innhold gjennom tilføring av farger og streker på arket. Forming av mønster og lagstrukturer er typisk for arbeidene hennes og tilfører dybde og romlighet i maleriene.

Tittelen på utstillingen er inspirert av «The Cabinet of Natural Curiosities», en katalog over arter fra plante- og dyreverden, illustrert av samleren og zoologen Albertus Seba mellom 1734 og 1765. Maria har master i arkitektur fra Arkitekthøgskolen i Oslo. Hun har over femten års erfaring som praktiserende arkitekt. I 2017 videreutdannet hun seg til byplanlegger.I 2018 valgte hun å ta et år fri mens hun bodde i København. I denne perioden begynte hun å male. De siste fire årene har hun arbeidet for seg selv som byplanlegger og billedkunstner i Oslo. Maria er for tiden student ved forfatterstudiet i Tromsø.

Salgsutstillingen åpner fredag 9. desember kl. 18, og står frem til 22. desember. Velkommen!​
Åpningstider: Tir-Søn, 12-16

The beauty of decay
Image Placeholder.jpg

UTSTILLING 15.OKTOBER - 6.NOVEMBER 2022

The beauty of decay

Nils Pedersen

Nils Pedersen viser foto fra Odda Smelteverk. Både fra eksteriør og interiør, samt detaljersom er blåst opp i stor skala og gir inntrykk av naturlandskaper.Oddafabrikkane ble grunnlagt i 2006 og gikk konkurs i 1921. Nye kapitalkrefter gikk inn i1924 og Odda smelteverk oppsto i den samme fabrikken, og ble nedlagt i 2003. I nestenhundre år en hjørnesteinsbedrift både i Odda og Norge.I dag drives det som et museum. Bygningene står der som et monument og et falmet minneav en storhetstid.

Allikevel vakre i sin forfalne arkitektur, med sine skeive linjer, knuste glass og rustne farger.Naturen holder på å ta det tilbake og skaper en egen dynamikk mellom natur og kultur –the beauty of decay - «Forfallets skjønnhet».Pedersen er en allsidig kunstner med en aktiv kunstnerkarriere og mer en tjueseparatutstillinger i inn- og ut-land. Primært arbeider han med faregerike, abstrakte og semi-figurative uttrykk på lerret.

På mellomrommet viser Pedersen et lite utvalg av foto på aluminium tatt en gråværsdag i Odda for mer enn ti år siden.

 

Utstillingsåpning:

Åpner Lørdag 15.10 kl 12.00.

Utstillingen står i fire uker og er åpen alle dager.

"Det er rart med stillheten i skogen"

Arna Kristine Lund-Johnsen

UTSTILLING 23.SEPTEMBER - 9.OKTOBER 2022​

 

Det er rart med stillheten i skogen.​

 

Arna Kristine Lund-Johnsen arbeider primært med tekstile teknikker og materialer. Hennes fordypningsområde er digital trådstyringsvev, og hun jobber med foto som utgangspunkt for det endelige arbeidet.Til denne utstillingen har hun jobbet med skogen som materiale. ​Tittelen på utstillinga er hentet fra Hans Børli sitt verk Den levende stillhet.​"Det er rart med stillheten i skogen,den er aldri et fravær av lyd,aldri tom og skremmende,slik den kan bli det i lukkede rom.Du hører trærnes mjuke riksing i vinden,en korsnebb fløyter sin vemodige tone,og hakkespetten trommer lydt på en tørrhara,- men summen av det hele er likevel stillhet,en stor ro som kjærtegner trommehinneneog lar deg høre livet brenne i deg som suset av flammen på et lys.Denne levende stillheten er en stor og dyp verdi. Vi kan være glad vi lever i et land hvor det enn så lenge finnes rom nok,tonende lydrom av avstand rundt stillhetens klare tone."

Fravær

Alfred Brekke

UTSTILLING 10.-26. JUNI 2022
 

Malerier av Alfred Brekke. 

Brekke er representert på ett av fire verk som Statsbygg har valgt som utsmykning av byens største byggeplass, Regjeringskvartalets "Du er her nå". 

Alfred Brekke åpner utstillingen fredag 10.juni.

Instagram

alfred vindu.JPG
alfred plante.JPG

Skulpturer i plastelina Maridalsveien barnehage

UTSTILLING 12.MAI-5.JUNI 2022​Maridalsveien barnehage har vært på besøk og lært om Hausland sine arbeider i keramikk. De har deretter arbeidet med plastelina og viser fram  20 objekter og 14 tegninger som er utstilt i vinduet i M e l l o m r o m m e t .Utstillingen står godt synlig både helg og ettermiddag.​Velkommen for inspirasjon !

"Sort sol"
Image Placeholder.jpg

Oslo Open 2022

Utstillingen "Sort sol"

Helen Hausland

UTSTILLING 24.APRIL - 8.MAI 2022

HAUSLAND

Et punkt som satt inntil et annet, vokser og blir til tredimensjonale objekter. Helen Hausland bygger keramiske komposisjoner ved å sette en tommelbit leire inntil en annen gjentatte ganger.

Søndag 24. April vil Helen jobbe med ett objekt i Mellomrommet K1 på Sagene, under Oslo Open 2022.

Vil du se mer av Helen Hausland? 

instagram

"Jord" Guri Sandvik

UTSTILLING 26.MARS - 7.APRIL 2022​

Vi har gleden av å presentere første utstiller i Mellomrommet K1:Guri Sandvik.​Utstillingen heter "Jord" og viser blant annet arbeider som er transformert til nye verk i keramikk og fotografi.Vi gleder oss til dette!

 

Utstillingen åpner lørdag 26.mars kl 12.-18, og står fram til påske. 

 

Tider: tir-tor 12-16:30, fre-søn 12-18.Sted: Inngang midt mellom Sagene Bokhandel og Sagene Samfunnshus. Velkommen !​

bottom of page