top of page

fre. 02. feb.

|

Mellomrommet Sagene

TRANSFORMASJON

Utstillingen består av skulpturelle objekter inspirert av fraktaler og naturens endringsprosesser, fotografi av lavaformasjoner, og materiell fra Svalbard ved forskerstasjonen Ny Ålesund og Longyearbyen ved Artist in Residensens ‘23 i form av video av fjellformasjones struktur, mikro til makro.

TRANSFORMASJON
TRANSFORMASJON

Mellomrommet Sagene

02. feb. 2024, 18:00

Mellomrommet Sagene, Kristiansands gate 1, 0463 Oslo, Norge

Åpent ons-søn 12-16

ELISABETH JARSTØ / TRANSFORMASJON 

2.  – 25. februar

Galleri Mellomrommet Sagene

 

«Elisabeth Jarstøs skulpturelle objekter er alle bygget opp med utgangspunkt i en grunnform. Urformen. Gjennom en gjentagende repetisjon av denne fremstår hennes objekter med en aura av noe gjenkjennbart. Som har de direkte opphav i selve naturens substans. Som kjeder av DNA-molekyler eller byggesteiner av genetisk arvemateriale illuderer sekvensene av grunnformene en form for utvikling. Som er de fanget opp av et mikroskop, midt i en prosess av celledeling, som molekyler spaltes eller muteres.»  

Utdrag fra «Kunst som dekker fire milliarder år- og ser fremover» av Anne Therese Tveita, Stavanger Aftenblad

 

TRANSFORMERS er en overordnet tittel over prosessarbeider Jarstø har jobbet med over en lengre tid. Kjernen for TRANSFORMERS er kunstneriske undersøkelse og utforskning omkring hvordan naturens strukturer og grunnelementer (f.eks. fraktaler), dannes og vekst oppstår, hvordan disse kollapser, nedbrytes og omdannes til ny form eller nytt medium. Knytning til tid, naturvitenskap og samfunn inngår i prosess – metaforisk og konkret. Klimaendringene og vår klodes tilstand ligger som et bakteppe og inngang for å søke seg nærmere en forståelse.

Utstillingen TRANSFORMASJON består av skulpturelle objekter inspirert av fraktaler og naturens endringsprosesser, fotografi av lavaformasjoner, satt sammen med materiell fra Svalbard ved forskerstasjonen Ny Ålesund og Longyearbyen under Artist in Residensens (2023) i form av video av fjellformasjonenes struktur, - mikro til makro.

Elisabeth Jarstø (f. 1962, Stavanger) bor og har sitt kunstneriske virke i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Statens kunstakademi (1987), Myndlista & Handidaskolen, Reykjavik (1986) Island og Høgskolen i Akershus (2003/2007). Hun er i dag professor ved Universitetet i Sørøst Norge. Jarstø har gjennomført en rekke offentlige utsmykninger og flere separat og gruppeutstillinger i inn og utland.

 

 

Galleriet Mellomrom Sagene

Åpning 2. februar kl. 18.00

Adresse: Kristiansands gate 1, 0463 Oslo, inngang fra Arendalsgata

Åpningstider: 12 – 16 hverdager, 12 – 17 lør./søn.

 

Del arrangementet

bottom of page