top of page

lør. 02. mars

|

Mellomrommet Sagene

tom_positiv

Utstilling av Mari Røysamb åpner lørdag 2.3. kl 13 Den viser skulptur, foto, tegning som undersøker verdien av negativ form og antiform. Et spor, en negativfilm, avstøpt snø. Hvordan ser hukommelse ut?

tom_positiv
tom_positiv

Mellomrommet Sagene

02. mars 2024, 13:00 – 24. mars 2024, 16:00

Mellomrommet Sagene , Kristiansands gate 1, 0463 Oslo, Norge

Åpent ons-søn 12-16

"tom_positiv"

En utstilling av Mari Røysamb ved Mellomrommet Sagene 2.-24.mars 2024

Fravær og tomt rom. Hva står igjen etter at et tredimensjonalt avtrykk er gjort, når meningen eller hovedsaken er borte?

Prosjektet «tom positiv» er i prosess og undersøker verdien av negativ form og antiform. Et spor, en negativfilm, avstøpt snø. Hvordan ser hukommelse ut?

Tilfeldig oppståtte former er oppsøkt for å unngå planlagt innhold. Snøklumper er direkte avstøpt i tynn gips. Snø har gode form- og materialkvaliteter, stadier som skifter raskt, og snø fjerner seg selv fra formen ved smelting. Her er skall avstøpt i silikon, voks og videre i bronse for å poengtere at de utgjør selve målet. Den omvendte verdien vises i negativformen og i dens materialitet, tradisjonell verdifull bronse. Formene vender opp-ned slik at fraværet ikke renner ut.

Mari Røysamb bor og arbeider i Oslo. Hun har hatt separat-og duo-utstillinger i Norge og Sverige, deltatt på Statens høstutstilling en rekke ganger, Skulpturbiennalen, Supermarked Stockholm, NooSPHERE New York. Innkjøpt av Norsk Kulturråd, Norges bank, Kode Bergen, Karolinska Sjukhus. Hun har utført en rekke store kunstoppdrag i offentlige rom alene og i samarbeid, for museum, skoler, sykehus og rådhus. Utdannet ved Statens kunstakademi og Arkitekthøgskolen i Oslo, Einar Granum kunstfagskole og Lorenzo de Medici Firenze.

https://www.instagram.com/mariroysamb/

www.mariroysamb.no

vernissage lørdag 2.mars kl 13

åpningstider tir-søn 12-16

Del arrangementet

bottom of page